Een geurige Franse uiensoep maken volgens traditioneel recept. Daar kan niets tegenop! En het is helemaal niet moeilijk. Verras jouw gasten of familie eens met deze zelfgemaakte Franse uiensoep.
Uiensoep werd al gegeten in de Romeinse tijd. In die tijd was het een maaltijd voor arme mensen. Uien waren goedkoop en veel te vinden. In de 18e eeuw is in Frankrijk de uiensoep zoals deze tegenwoordig veel wordt gegeten, ontstaan. Dat houdt in met gekaramelliseerde uien, croutons en gesmolten (Gruyère) kaas. Hier komt de naam Franse uiensoep ook vandaan. In de 60’er jaren van de vorige eeuw kwam in de Verenigde Staten de interesse in de Franse keuken enorm sterk op. Hiermee groeide tevens de populariteit van de Franse uiensoep in Amerika. Vanaf heden kun jij zelf Franse uiensoep maken met behulp van dit stappenplan.
Voor het maken van Franse uiensoep voor 6 personen, heb je het volgende nodig:
Doorloop de volgende stappen zorgvuldig en voor je het weet heb jij een heerlijke Franse uiensoep:
Zo makkelijk is zelf Franse uiensoep maken! Eet smakelijk!
De Franse uiensoep kun je zowel als voorafje, tussendoortje of als hoofdmaaltijd nuttigen.
Wil je meer soepen maken of liever een ander verrassend gerecht? Kijk dan verder op zomaakjehetzelf.nl!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.