• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

ei pocheren

Posted by: hanlos    Tags:  ei    Posted date:  oktober 23, 2014  |  No comment




 

Een ei pocheren is een ei zonder schil koken. Dat vergt wat aandacht en misschien wat oefening, maar een ei pocheren is echt niet moeilijk. Een ei pocheren doe je zo!


Een ei pocheren

Een gepocheerd ei is als een gekookt zacht ei. Het verschil zit ‘m in de bereidingswijze. Waar je bij een ei koken het ei met schil en al kookt in het water, haal je bij een gepocheerd ei uit de schil en ga je het dan pas koken. Dit is pocheren. Het eiwit zal stollen door het hete water. Het eigeel blijft in tact en wordt net als bij een zacht gekookt ei opgewarmd. Bij lang pocheren zal het eigeel ook hier hard worden. Bij het pocheren kun je het beste verse eieren gebruiken. Als eieren wat ouder zijn, zal het eiwit wateriger zijn geworden. Hierdoor heeft het meer moeite om tijdens het koken bij elkaar te blijven. Je ei valt uiteen in het water. Gepocheerde eieren vindt je in diverse internationale keukens. In Nederland is het gepocheerd ei het meest bekend van de ‘bak nasi bij de Chinees’. Een ei pocheren doe je met dit stappenplan!

 

Benodigdheden ei pocheren

Voor het pocheren van een ei, heb je nodig:

  • ei pochereneen ei
  • scheutje azijn
  • pan met 15 centimeter water
  • een lepel
  • een schuimspaan
  • velletje keukenpapier

 

Stappenplan ei pocheren

Doorloop de volgende stappen en je hebt in een handomdraai een gepocheerd ei:

  • Doe een scheut azijn in het water *
  • Breng de pan met water en azijn aan de kook
  • Als het water kookt, zet je het vuur laag
  • Met de lepel roer je nu heel hard het water rond in de pan. Er ontstaat een draaikolk
  • Breek het ei en laat de inhoud in één keer in het midden van de draaikolk vallen
  • Laat het ei nu pocheren, totdat het eiwit bijna geheel gestold is. Dat is in circa 3 tot 4 minuten
  • Het eigeel is dan nog lekker zacht
  • Met de schuimspaan haal je het gepocheerde ei uit het water
  • Leg het op keukenpapier om even uit te lekken

* de azijn zorgt er voor dat het eiwit bijeen blijft tijdens het koken. Bij verse eieren is dat niet noodzakelijk!

Er is nog een andere manier om een ei te pocheren:

  • Leg een vel vershoudfolie tegen de binnenzijde van een kommetje
  • Vet de folie in met een beetje olijfolie
  • Breek een ei boven de kom en laat de inhoud zorgvuldig in de kom vallen
  • Neem de punten van de folie en draai de folie dicht tot een pakketje
  • Leg het pakketje in heet water (tegen kookpunt aan, niet kokend)
  • Haal het pakketje na 4 minuten uit het water
  • Verwijder de folie en je hebt een gepocheerd ei

 

Zo makkelijk is een ei pocheren. Eet smakelijk!

 





Related Posts

gevulde eieren maken
december 25, 2014

  Bij de feestdagen of bij de borrel, smaakt een gevuld ei altijd goed! Gevulde eieren zijn heel makkelijk en snel...


Spaanse tortilla maken
oktober 20, 2014

  Een Spaanse tortilla is een gerecht op basis van eieren en aardappelen. Deze dikke omelet behoort tot de traditionele...


eieren koken
september 27, 2014

  Wil je een zacht of hard gekookt ei? Eieren koken lijkt simpel, maar nét even te lang of te kort koken kan een groot...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013