Een ei pocheren is een ei zonder schil koken. Dat vergt wat aandacht en misschien wat oefening, maar een ei pocheren is echt niet moeilijk. Een ei pocheren doe je zo!
Een gepocheerd ei is als een gekookt zacht ei. Het verschil zit ‘m in de bereidingswijze. Waar je bij een ei koken het ei met schil en al kookt in het water, haal je bij een gepocheerd ei uit de schil en ga je het dan pas koken. Dit is pocheren. Het eiwit zal stollen door het hete water. Het eigeel blijft in tact en wordt net als bij een zacht gekookt ei opgewarmd. Bij lang pocheren zal het eigeel ook hier hard worden. Bij het pocheren kun je het beste verse eieren gebruiken. Als eieren wat ouder zijn, zal het eiwit wateriger zijn geworden. Hierdoor heeft het meer moeite om tijdens het koken bij elkaar te blijven. Je ei valt uiteen in het water. Gepocheerde eieren vindt je in diverse internationale keukens. In Nederland is het gepocheerd ei het meest bekend van de ‘bak nasi bij de Chinees’. Een ei pocheren doe je met dit stappenplan!
Voor het pocheren van een ei, heb je nodig:
Doorloop de volgende stappen en je hebt in een handomdraai een gepocheerd ei:
* de azijn zorgt er voor dat het eiwit bijeen blijft tijdens het koken. Bij verse eieren is dat niet noodzakelijk!
Er is nog een andere manier om een ei te pocheren:
Zo makkelijk is een ei pocheren. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.