Draadjesvlees volgens oud recept … zoals grootmoeder het vroeger op tafel zette. Vroeger tijden kunnen herleven, als je zelf draadjesvlees maken gaat. Draadjesvlees maken is niet bijzonder moeilijk, maar neemt wel tijd in beslag. Verras jouw gasten aan tafel met dit heerlijke vleesgerecht. Draadjesvlees maken doe je zo!
Draadjesvlees is feitelijk langdurig gestoofd vlees. Door het vlees gedurende langere tijd te laten garen (stoven), worden bepaalde stoffen in het vlees afgebroken. Juist deze stoffen houden het vlees stug en de structuur van het vlees in tact. Door het afbreken van de stoffen, wordt het vlees mals en valt de structuur weg … ofwel je krijgt draadjesvlees. Draadjesvlees maken is dus met name een kwestie van tijd. Je kunt tijdens het stoven bepaalde ingrediënten, zoals uien of specerijen, maar ook bier, kruidkoek of mosterd toevoegen aan het vlees in de pan. Deze smaken worden opgenomen in het vlees voor extra smaak of dragen bij aan de samenstelling van de bouillon. Draadjesvlees is hetzelfde als of is nauw verbonden met gerechten als stoofvlees of zoervleis (zuurvlees). Dit zijn éénpansgerechten die veel in België en het zuiden van Nederland worden gegeten. Draadjesvlees maken doe jij voortaan met een beetje hulp van dit stappenplan!
Voor het maken van een grote pan met draadjesvlees voor 4 personen, heb je nodig:
* Let bij het kopen van het vlees op de hoeveelheid vet aan het vlees. Als je 500 gram rundvlees koopt met veel vet, dan houd je uiteindelijk weinig vlees over. Het vet verschrompelt namelijk tijdens het stoven. Bij doorregen runderlappen kun je derhalve 650-750 gram aanhouden. Gebruik je vlees uit de vrieskist, laat dit dan op natuurlijke wijze ontdooien in de koelkast. Daar gaat een half etmaal overheen, dus leg het vlees de dag voorafgaand aan jouw koken al in de koelkast! Te snel ontdooid vlees wordt niet mals.
Aan de slag met draadjesvlees maken. Het werk is niet veel, je zult wel geduld moeten hebben! Begin dus op tijd met het maken van jouw gerecht!
Zo makkelijk is draadjesvlees maken. Eet smakelijk!
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.