chocoladetruffels maken

 

Chocoladetruffels zijn een ware traktatie. Een heerlijke creme omhuld in chocolade en bedekt met cacaopoeder. Er zijn verschillende soorten truffels ontstaan in de loop van de jaren. Je koopt chocoladetruffels gewoon in de winkel. In de betere banketbakkerij of patisserie vind je het ware vakmanschap. Maar de allerlekkerste chocoladetruffels maak jij toch zelf? Chocoladetruffels maken doe je met dit stappenplan.


Chocoladetruffels maken

De geschiedenis van de chocoladetruffel gaat terug naar eind 19e eeuw, naar Chambéry in Frankrijk. Deze lekkernij heeft in de 20e eeuw zijn weg over de gehele wereld gevonden. Er zijn vele varianten van de chocoladetruffel bedacht en inmiddels hebben vele landen een ‘eigen’ chocoladetruffel: Frankrijk, België, Zwitserland of bijvoorbeeld de Verenigde Staten. De verschillen zitten in het formaat, de ingrediënten, het omhulsel, de strooisel op de truffel, kortom een heel grote variëteit.

Chocolade truffels koop je tegenwoordig gewoon in een plastic verpakking in de supermarkt. Dit zijn machinaal gemaakte truffels. Dat proef je. De banketbakker heeft ze ook. Hij maakt ze nog met de hand en legt er zijn vakmanschap in. Is het niet zo, dat jouw zelfgemaakte truffels automatisch de allerlekkerste zijn? Zelf chocoladetruffels maken doe je zo!

 

Benodigdheden chocoladetruffels maken

Voor het maken van circa 25 chocoladetruffels, heb je nodig:

 

Stappenplan chocoladetruffels maken

Voor het maken van jouw truffels, doorloop jij deze stappen:

 

Zo makkelijk is chocoladetruffels maken. Eet smakelijk!

 

Kijk ook een op www.zomaakjehetzelf.nl voor andere lekkere recepten en handige klustips!