• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

chocolademousse maken

Posted by: hanlos    Tags:  zuivel    Posted date:  september 26, 2014  |  No comment




 

Heerlijk luchtige chocolademousse. Daar lik jij je vingers bij af. Je kunt het gebruiken in andere recepten, maar ook prima zó als dessert eten. Chocolademousse maken is eenvoudig en dit stappenplan helpt je daarbij.


Chocolademousse maken

Wie heeft daar nu geen trek in: luchtig chocolademousse! Heerlijk bij vanille ijs of zo maar als toetje. Toegegeven, het past niet in een dieet, want chocolademousse bevat veel calorieën. Kun je de verleiding toch niet weerstaan? Voor chocolademousse hoef je echt niet naar een ijssalon of restaurant. Je kunt het gewoon kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Maar waarom maak je het niet zelf? Zelf chocolademousse maken is namelijk helemaal niet moeilijk! Zo doe je het!

 

Benodigdheden chocolademousse maken

Voor het maken van voldoende mousse voor 4 personen, heb je het volgende nodig:

  • chocolademousse maken500 milliliter (kraan)water
  • 200 milliliter ongeklopte slagroom
  • 150 gram pure chocolade (minimaal 78% cacao)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • een ruime pan
  • een kleinere pan
  • drie kommen
  • een mixer
  • een garde
  • een oven
  • schaaltjes, glazen of ijscoupes
  • keukenfolie

 

Stappenplan chocolademousse maken

Doorloop de volgende stappen en jij hebt snel heerlijke mousse op tafel!

  • Doe water in de ruime pan en breng het water aan de kook
  • Plaats een kleinere pan in de pan met water (in verband met au bain-marie), op die wijze dat deze kleine pan het water niet raakt
  • Hak de chocolade in kleine stukjes met een klein, scherp mes
  • Doe de chocolade in de kleine pan en laat deze in circa 5 minuten smelten. Af en toe roeren
  • Haal de kleine pan uit de grote pan en laat de chocolade een beetje afkoelen
  • Scheid de eieren, doe het eiwit in een kom, tezamen met de helft van de suiker
  • Klop met de mixer het eiwit op gedurende 5 minuten
  • Maak de mixer schoon en klop vervolgens in een andere kom de slagroom op in 3 minuten
  • In weer een andere kom kop je met een garde het eigeel los
  • Voeg de andere helft van de suiker toe aan het eigeel
  • Voeg vervolgens ook de chocolade toe aan het eigeelmengsel
  • Spatel nu de slagroom door het chocolademengsel
  • Vervolgens voeg je ook in meerdere stappen het eiwit toe aan het chocolademengsel
  • Verdeel de mousse over schaaltjes, glazen of ijscoupes
  • Dek alles af met keukenfolie en zet het 2 uur in de koelkast
  • In de koelkast zal de chocolademousse verder opstijven

 

Zo makkelijk is chocolademousse maken. Eet smakelijk!

 





Related Posts

zelf kaas maken
november 5, 2013

Zelf kaas maken is niet alleen heel erg leuk, het is ook bijzonder lekker. Kaas is echt zo’n product dat je jouw leven...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013