• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

champignonsoep maken

Posted by: hanlos    Tags:  soep    Posted date:  mei 1, 2014  |  No comment




 

Ben je ook gek op een heerlijke champignonsoep? Je hoeft niet naar een luxe restaurant om van deze lekkernij te genieten. Je kunt heel makkelijk zelf een champignonsoep maken en zo doe je het!


Zelf champignonsoep maken

Champignonsoep is een gebonden soep, welke al eeuwen lang in bijvoorbeeld de Franse en Italiaanse keuken voorkomt. De soep wordt tegenwoordig veel verkocht in blik of zak. Lekker makkelijk, maar zelf champignonsoep maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder. En het is helemaal niet moeilijk. Binnen 30 a 40 minuten heb jij een heerlijke soep gemaakt.

 

Ingrediënten voor champignonsoep maken

Voor een pan heerlijke champignonsoep voor 4 personen, heb je het volgende nodig:

  • 700 gram verse champignons, gesneden in plakjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 40 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 2 a 3 eetlepels droge witte wijn (of sherry)
  • 1,4 liter groenten- of kippenbouillon
  • 1,5 deciliter room
  • 4 eetlepels zure room of crème fraiche
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • citroensap (vers geperst heeft de voorkeur)
  • beetje peper en zout
  • koekenpan
  • soeppan
  • (staaf)mixer

 

Stappenplan zelf champignonsoep maken

Doorloop de volgende stappen en binnen afzienbare tijd zet jij een pan heerlijke champignonsoep op tafel:

  • Smelt de helft van de boter (20 gram) in de koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de champignons toe en bak deze in 8 minuten bruin. Blijf af en toe roeren. Je kunt naar smaak een beetje peper en zout toevoegen.
  • Smelt de andere helft van de boter in de soeppan, eveneens op een middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en de sjalot in 2 a 3 minuten.
  • Voeg de bloem toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat het 2 minuten bakken.
  • Voeg dan de bouillon en de wijn toe en roer alles goed door.
  • Gooi ¾ deel van de champignons in de soeppan. Zet het vuur iets lager en laat het geheel door pruttelen voor 20 minuten. Vergeet niet af en toe te roeren tegen het aankoeken.
  • Na 20 minuten zet je het vuur uit en laat je de soep enigszins afkoelen.
  • Pureer vervolgens de soep met een (staaf)mixer.
  • Roer de resterende champignons, de room en de peterselie door de soep.
  • Warm gedurende 5 minuten de soep op een laag vuur op. Naar smaak kan een beetje peper, zout en citroensap worden toegevoegd.
  • Jouw champignonsoep is klaar om te worden geserveerd. Verdeel de soep over 4 verwarmde borden en voeg net voor het serveren een schep zure room in het midden van het bord.

Zo makkelijk is zelf champignonsoep maken. Eet smakelijk!

Kijk ook eens naar andere soepen en gerechten op zomaakjehetzelf.nl

 





Related Posts

preisoep maken
december 23, 2014

  Een heerlijke preisoep kan het gehele jaar worden gegeten. Was de prei ooit een groente die vooral in de herfst...


mosterdsoep maken
december 16, 2014

  Mosterdsoep maken is makkelijker dan je denkt! Mosterd heeft een uitgesproken smaak. Niet iedereen is er gek op. Net als met mosterd,...


gazpacho maken
oktober 6, 2014

  Gazpacho is een traditioneel Spaanse soep op basis van tomaten. De soep wordt koud gegeten en bevat verse, rauwe...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013