Wie gek is op chocolade, heeft er vast wel eens één op: een Bounty. Deze chocolade snack met heerlijk, zachte kokosvulling is wereldwijd bekend. De Bounty is overal te koop, maar je kunt ook zelf een Bounty maken. Dan weet je in ieder geval zeker wat er in jouw Bounty zit! Zelf een Bounty maken doe je zo!
Bounty maken
Wist jij dat de Bounty niet wordt verkocht in de Verenigde Staten? Je vindt ze wellicht in winkels waar internationale producten worden verkocht, maar niet via de normale retail in de VS.
Zoals met veel producten die op grote schaal worden gemaakt, worden veel stoffen toegevoegd om producten langer houdbaar te maken en de kosten laag te houden. Wil jij een Bounty waarvan jij precies weet wat er in zit? Dan moet je zelf een Bounty maken! En dat is helemaal niet moeilijk. Een Bounty maken doe je zo!
Benodigdheden Bounty maken
Voor het maken van 8 stuks Bounty, heb je nodig:
90 gram chocolade - 80 gram geraspte kokos
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels honing
- een steelpannetje
- twee pannen (au-bain-marie)
- een bord
- bakpapier
- een vriezer
Met de chocolade kun je variëren. Houd jij meer van pure chocolade, dan gebruik je dat!
Stappenplan Bounty maken
Met deze eenvoudige stappen, heb jij straks een zelfgemaakte Bounty in je hand!
- Doe de kokosolie in het pannetje en laat het langzaam smelten
- Voeg de honing en de kokos toe en roer alles goed doorelkaar
- Blijf goed roeren totdat je een gladde, plekkerige massa hebt
- Haal de pan van het vuur
- Maak van de massa 8 gelijke porties en kneed deze in de vorm van een Bounty
- Druk de kokos massa stevig aan met je handen. Dat is lastig, de massa zal aan je handen blijven kleven, maar het gaat je lukken!
- Leg een velletje bakpapier op een bord
- Leg vervolgens de 8 porties kokosvulling op het bord
- Plaats het bord voor 15 minuten in de vriezer
- Laat ondertussen de chocolade smelten in een pannetje (au-bain-marie). Hiertoe breng je een pannetje met water aan de kook. Je hangt een kleinere pan in de pan met kokend water, maar de kleine pan mag het water niet raken. Je smelt de chocolade in de kleinere pan
- Haal de kokosreepjes uit de vriezer en doop deze één voor één in de chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade de kokos rondom bedekt!
- Leg de repen terug op het bord met bakpapier en plaats het bord wederom in de vriezer gedurende een half uur
- Jouw zelfgemaakt Bounty’s zijn klaar
Zo makkelijk is een Bounty maken. Eet smakelijk!
Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor meer recepten en handige klustips!