Borstplaat is een snoepgoed dat met name rond het Sinterklaasfeest wordt gegeten. Het snoep, dat met name van suiker is gemaakt, wordt al eeuwenlang gegeten. Je koopt het in de winkel of bij de banketbakker. Maar wist jij dat borstplaat maken heel makkelijk is? Borstplaat maken doe je met behulp van dit stappenplan!
Borstplaat is een snoepgoed dat van met name veel suiker wordt gemaakt. Het snoepje, dat ook als suikerwerk bekend staat, stamt al uit begin 16e eeuw. Het suikerwerk werd gemaakt van de rietsuiker die uit verre landen werd gehaald. Suiker was een luxe artikel en borstplaat was dan ook zeker geen snoepje voor iedereen bereikbaar. Halverwege de 18e eeuw ontdekt een Duitse apotheker dat suiker ook uit de suikerbiet gewonnen kan worden. Hiermee werd suiker bereikbaar voor iedereen. Hierdoor kan iedereen genieten van het snoepgoed.
Tegenwoordig koop je borstplaat in de supermarkt of bij een banketbakker. Het ligt vooral in de periode rond de viering van het Sinterklaasfeest in de schappen, net als pepernoten, speculaasjes, marsepein en taaitaai. De lekkerste borstplaat maak je overigens zelf, want borstplaat maken is heel makkelijk. Borstplaat maken doe je zo!
Voor het maken van circa 20 stuks borstplaat, heb je nodig:
Doorloop deze eenvoudige stappen en jij kunt snel borstplaat uitdelen aan jou gasten.
Wil jij borstplaat in andere kleuren, voeg dan 2 eetlepels limonadesiroop naar smaak toe. Gebruik ook eens (licht)bruine basterdsuiker voor een andere kleur. Je kunt borstplaat dompelen in chocolade voor een smakelijk ‘jasje’ om jouw borstplaat!
Zo makkelijk is borstplaat maken. Eet smakelijk!
Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor meer recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.