Voor Nederlandse liefhebbers van de Italiaanse keuken, is bolognesesaus de meest geliefde en gegeten saus bij de pasta. Bolognesesaus koop je tegenwoordig kant-en-klaar in potten, maar de beste saus maak je natuurlijk zelf. Bolognesesaus maken doe je met dit stappenplan!
De bolognesesaus wordt in Italië aangeduid als ragout. Het is een pastasaus afkomstig uit Bologna. Traditioneel is de ‘ragù bolognese’ een zeer rijk gevulde saus. Dit overigens in tegenstelling tot veel andere Italiaanse sauzen, die soms uitblinken door eenvoud.
Tegenwoordig wordt de saus wereldwijd opgediend en qua ingrediënten aangepast op persoonlijke smaak. Hij wordt gegeten met pasta of verwerkt in de lasagne. In Noord-Europa wordt veel gedroogde pasta gegeten. Voor Nederlanders is bijvoorbeeld de ‘spaghetti bolognese’ een bekend gerecht. In de regio Emilia-Romagna, waartoe Bologna behoort, eet men veel meer verse pasta. Zo wordt bolognesesaus in deze regio veel met verse tagliatelle gemaakt.
Voor het maken van bolognesesaus voor 6 personen, heb jij nodig:
* Je leest het goed: pure chocolade geeft een heerlijke impuls aan jouw bolognesesaus.
Aan de slag. Stap voor stap dichterbij jouw eigengemaakte bolognesesaus:
Is jouw saus te dun? Dan kun je als volgt een saus dikker maken, ofwel binden!
Zo makkelijk is bolognesesaus maken. Eet smakelijk!
Kijk ook eens verder op www.zomaakjehetzelf.nl voor andere heerlijke recepten
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.