Het bokkenpootje is een koekje, dat al vele jaren gegeten wordt. De karakteristieke vorm en de manier waarop het eruit ziet, doet aan het pootje van een bok denken. Bokkenpootjes koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Je koopt ze bij de bakker, die ze met veel passie en vakmanschap voor jou heeft gebakken. De allerlekkerste bokkenpootjes maak je zelf. Bokkenpootjes maken doe je met dit stappenplan.
Bokkenpootjes zijn heerlijke koekjes. Wie heeft er in zijn leven niet minimaal eentje gegeten? Het bokkenpootje bestaat uit twee amandel meringue koekjes die met een crème aan elkaar zijn bevestigd. Oorspronkelijk werd hier abrikozengelei voor gebruikt. Tegenwoordig is het botercrème of banketbakkersroom dat veelal wordt gebruikt. Om een bokkenpootje helemaal af te maken, worden beide uiteinden in de chocolade gedoopt.
Voor het maken van een schaal met 20 bokkenpootjes, heb je het volgende nodig. Voor het gemak is het bereiden van het bokkenpootje in onderdelen opgeknipt.
Voor de crèmevulling:
Voor de chocoladedip:
Doorloop deze stappen en jij hebt straks een schaal heerlijke en zelfgemaakte bokkenpootjes:
Het maken van de koekjes:
Het maken van de crèmevulling:
En tot slot de chocoladedip:
Om te zorgen voor een heerlijke chocolade laag aan beide uiteinden, wordt een speciale techniek toegepast: temperen van chocolade. Hierdoor krijgt de chocola een smeltpunt dat iets onder de 37 graden Celsius ligt. Dat is lichaamstemperatuur. Hierdoor krijg je dat de chocolade smelt in je mond. Temperen doe je als volgt:
Zo makkelijk is bokkenpootjes maken. Eet smakelijk!
Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor meer recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.