De Bloody Mary is een verfrissende ‘smoothy’ van tomaten. Deze drank schijnt een goede remedie te zijn tegen de kater van die gezellige avond gisteren. Een Bloody Mary maken doe je zo!
Bloody Mary maken
De rode drank, gemaakt van voornamelijk tomatensap, ziet er uit als bloed. De naam ‘Bloody Mary’ verwijst naar de Mary Tudor (1516 – 1558). Zij was koningin van Engeland van 1553 tot 1558. Deze katholieke koningin heeft op hardhandige wijze protestantse aanhangers vervolgd, waar de bijnaam Bloody Mary vandaan komt.
De Bloody Mary zit vol antioxidanten en vitamine C. Dit zuivert het lichaam. Misschien dat hierdoor deze drank de eigenschap wordt toegekend dat het echt zou helpen tegen een flinke kater, nadat u de avond ervoor iets te diep in het glaasje hebt gekeken.
Ingrediënten voor Bloody Mary maken
Voor het maken van één glas Bloody Mary, heb je het volgende nodig:
- 300 gram rijpe tomaten
- 1 theelepel tabasco of worcestersaus
- 1 theelepel citroensap
- 1 a 2 eetlepels wodka *
- gemalen ijs
- blaadjes selderij
- stengel selderij
- snijmes en snijplank
- sapcentrifuge
* De wodka is niet verplicht in de Bloody Mary. Zonder alcohol heb je een heerlijk frisse tomatensap, goed tegen de dorst en om te genieten tijdens een zwoele zomeravond.
Stappenplan voor Bloody Mary maken
Met deze eenvoudige stappen, maak je snel een Bloody Mary:
- Hak de tomaten in stukken en doe deze in de sapcentrifuge
- Maal de tomaten fijn tot een gladde substantie
- Voeg het citroensap, de tabasco en de wodka toe
- Roer alles goed door en giet het daarna in het glas
- Voeg het gemalen ijs toe
- De blaadjes selderij gebruik je als garnering
- De stengel selderij is je roerstokje om het ijs door te roeren!
Zo makkelijk is een Bloody Mary maken. Drink smakelijk en wees voorzichtig met de wodka!
Wil je ook eens een andere smoothie maken, of misschien wel een goed recept voor wat anders lekkers? Kijk dan verder op www.zomaakjehetzelf.nl!