• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

babi ketjap maken

Posted by: hanlos    Tags:  vlees    Posted date:  november 26, 2014  |  No comment




 

Babi ketjap is een varkensvleesgerecht uit de Indonesische keuken, waarbij ketjap als toevoeging zorgt voor de licht pittige, zoete smaak. Je eet babi ketjap met rijst en andere groenten, zoals komkommer. Er zijn veel variaties mogelijk op het gerecht. Met dit stappenplan, een traditioneel familierecept, kun jij voortaan ook jouw eigen babi ketjap maken!


Babi ketjap maken

Babi ketjap wordt veel gegeten in de keuken uit Indonesië. ‘Babi’ betekent varken, daarmee refererend aan het feit dat dit heerlijke gerecht van varkensvlees wordt bereid. Babi ketjap maken is niet moeilijk en redelijk snel te bereiden. Eet het met rijst en vul de maaltijd aan met versneden komkommer of bijvoorbeeld sperzieboontjes. Babi ketjap maken doe je zo!

 

Benodigdheden babi ketjap maken

Voor het maken van babi ketjap voor 4 personen, heb je nodig:

  • babi ketjap maken500 gram speklappen
  • 2 grote uien
  • ketjap manis
  • gemberpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • olijfolie
  • een koekenpan
  • een diep bord

 

Stappenplan babi ketjap maken

Doorloop deze stappen en jij zet spoedig jouw babi ketjap aan jouw gasten voor:

  • Snijd de speklappen in blokjes en leg ze in een diep bord
  • Bestrooi de blokjes spek met het gemberpoeder
  • Giet voldoende ketjap manis over het spek, zodat ze goed in de marinade liggen
  • Snijd de uien in ringen
  • Zet de koekenpan op middelhoog vuur, verhit een beetje olijfolie in de pan
  • Fruit de uienringen in de koekenpan
  • Als de uien glazig zijn, voeg je de gemarineerde spekblokjes toe
  • Bak de spekblokjes bruin
  • Voeg wederom wat gemberpoeder naar smaak toe
  • Voeg vervolgens de 2 eetlepels suiker toe en roer goed door
  • Giet een beetje water in de pan, voldoende voor een saus bij het vlees. Niet te veel water, want dan wordt het een soep!
  • Voeg nog een beetje ketjap toe
  • Laat de pan 45 minuten op een middelhoog vuur pruttelen. Af en toe doorroeren
  • Als aangegeven eet je babi ketjap met bijvoorbeeld rijst en groenten. Begin op tijd met het bereiden van de rest van de maaltijd, zoals het koken van de rijst of groenten, zodat alles op hetzelfde moment op tafel gezet kan worden!
  • Wil jij nog een pittige twist aan jouw babi ketjap geven? Roer een eetlepel sambal oelek door de babi ketjap, voordat je het op tafel zet!

 

Zo makkelijk is babi ketjap maken. Eet smakelijk!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!

 
volrecepten.nl





Related Posts

leverworst maken
januari 23, 2015

  Leverworst smaakt lekker op brood, op een toastje of zo uit het vuistje. Je kunt leverworst kopen in de supermarkt....


slavink maken
januari 16, 2015

  De slavink: lekker bij de aardappels en groenten! Dit typisch Nederlandse vleesgerecht wordt gemaakt met varkensgehakt...


schnitzel maken
januari 8, 2015

  Een schnitzel is een plat stuk vlees zonder bot in een krokant jasje. De schnitzel kan van vrijwel alle soorten...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013