autoband wisselen

Heeft de auto een lekke band? Er zit niets anders op: je moet de autoband wisselen. Hoe doe je dat? Die vraag stellen velen zich, want het is geen alledaagse activiteit! Een autoband wisselen doe je zo!


Autoband wisselen

Wanneer je een lekke band van jouw auto hebt, dan zal je de autoband moeten vervangen. We spreken hier van de ‘autoband’, maar feitelijk wordt hiermee het gehele wiel bedoeld. De autoband zit op een velg, die samen met de band het wiel vormt. Als we spreken over het wisselen van alleen de band, zoals bij het wisselen tussen winter- en zomerbanden wel gebeurt, dan moet je naar de autogarage. Daar is een speciaal apparaat met veel kracht nodig om een band van de velg te scheiden.

Het is heel belangrijk dat je weet wat je doet bij het wisselen van een autoband. Een autoband van de auto halen is één stap. Maar een andere band erop zetten, moet goed gebeuren. Je gaat hiermee namelijk de weg op en op een ongeluk zit je niet te wachten.

 

Stappenplan voor autoband wisselen

 

Een autoband wisselen doe je zo en dit heb je er voor nodig:

 

Volg deze stappen en óók jij kunt veilig een autoband wisselen:

 

Tips & Tricks bij autoband wisselen

Heb jij in plaats van een volwaardig reservewiel een thuiskomertje in de auto? Wees je ervan bewust dat een thuiskomer géén volwaardig wiel is. Je kunt er prima mee rijden … naar de eerste garage die je vinden kunt. Rijd niet harder dan 80 kilometer per uur met een thuiskomer!

In plaats van een lekke autoband wisselen, zijn er tegenwoordig ook reparatiesets verkrijgbaar. Je kunt nu langs de kant van de weg zelf jouw band provisorisch repareren. Je kunt in ieder geval weer jouw weg vervolgen. Lees goed de gebruiksaanwijzing en volg deze aanwijzingen ook op! Ook hierbij geldt dat dit slechts is bedoeld om jou op weg te helpen, zodat je naar de eerste garage kunt rijden.