auto polijsten

 

Jouw auto weer als nieuw? Vergeet de wasstraat en geef geen kapitalen uit aan professionele bedrijven, als je het ook zelf kan doen! Jouw auto polijsten doet wonderen en geeft de auto weer die uitstraling alsof hij zo uit de showroom komt. Weg met die krasjes en doffe plekken! Een auto polijsten is niet moeilijk, zeker niet met behulp van dit plan! Succes!


Auto polijsten

Jouw auto heeft veel te verduren onder invloed van bijvoorbeeld het weer. De auto wordt vies, de laklaag wordt dof en krijgt kleine krassen. De auto af en toe wassen is wel het minimale wat je kunt doen. De wasstraat is makkelijk en snel, maar ook funest voor de lak van jouw auto. Wist jij dat veel krasjes juist door de wasstraat worden veroorzaakt? Met de hand wassen levert een veel mooier resultaat! Wil jij écht goed voor je auto zorgen en hem er weer als nieuw uit laten zien? Ga dan zelf jouw auto polijsten. Als je de auto polijsten gaat, bewerk je machinaal de laklaag, zodat deze weer als nieuw wordt. Krasjes verdwijnen en de lak zal weer prachtig glimmen …alsof je de wagen wegbrengt naar een professionele reiniger, maar dan voor een fractie van de kosten!

 

Benodigdheden auto polijsten

Voor het zelf polijsten van jouw auto, heb je het volgende nodig:

 

Polijstmachine
Een polijstmachine is een apparaat met een ronddraaiend schijf. Op de schijf wordt een pad geplaatst. Op de pad wordt het polijstmiddel aangebracht en door de machine nu op de laklaag van de auto heen en weer te bewegen, wordt de lak gepolijst. Je kunt een polijstmachine huren of zelf kopen. Dat is een kleine investering die je er zeker na een periode terug zult verdienen! Waar moet je onder andere op letten bij de aanschaf van een polijstmachine?

 

De ronddraaiende schijf op een polijstmachine draait excentrisch, dat wil zeggen dat het draaipunt nét even buiten het centrum van de schijf ligt. De schijf krijgt hierdoor een slingerende beweging en dat bevordert het polijstwerk. Veel machines hebben een excentrische uitslag van 8 millimeter, maar er zijn ook machines met een uitslag van 2 centimeter. Deze laatste polijsten nog beter, maar hebben wel als nadeel dat de pads harder slijten (omdat ‘ze harder moeten werken’). Het vermogen van de machine is eigenlijk net als met een stofzuiger: hoe meer vermogen, des te makkelijker de machine het werk aan kan. Er zijn lichtere machines van 500 Watt. Een machine van 900 Watt werkt net even sneller en krachtiger. Goede ervaringen zijn er met volgende polijstmachines: DAP900 V3 of Kraus DB5800. Het staat natuurlijk vrij om zelf jouw machine uit te zoeken. Voor de beste prijzen wordt aangeraden even op internet meerdere winkels te vergelijken. Dat kan vele euro’s voordeel opleveren! TIP: schaf je een nieuwe polijstmachine aan, laat deze dan éénmalig 10 minuten draaien op een laag toerental, zonder de machine te belasten. Op deze wijze kan de machine rustig ‘indraaien’. De schijf draait excentrisch en de koolborstels zullen ongelijkmatig slijten, wanneer je direct met de machine aan de slag gaat.

 

Pads
Je kunt natuurlijk niet zomaar de polijstmachine op de lak van jouw auto plaatsen. Op de machine dien je zogeheten pads te plaatsen. Er zijn harde en zachte pads. De harde pads zijn bedoeld om te polijsten. De zachte pads gebruik je voor het aanbrengen van wax nadat je de auto hebt gepolijst. Met een of zelfs meerdere waxlagen bescherm jij jouw auto nog langer en beter, en krijgt de laklaag een nog betere en diepere glans! Een merk pads voor polijstmachines, met goede feedback, zijn de pads van Scholl Concepts. Let wel op de juiste maat! Het staat natuurlijk vrij om zelf jouw pads uit te zoeken. Voor de beste prijzen wordt aangeraden even op internet meerdere winkels te vergelijken. Dat kan vele euro’s voordeel opleveren!

 

Polijstmiddel
Voor het auto polijsten met een polijstmachine heb je ook polijstmiddel nodig. Dit is een soort pasta die je op de pad smeert. De polijstpasta slijpt als het ware de laklaag. Hierdoor worden oneffenheden, zoals krasjes verwijderd. Daarbij geeft een goede polijstpasta een mooie glans! Koop altijd een goede polijstpasta en beknibbel niet op dit onderdeel. Je kunt het beter in één keer goed doen, in plaats van meerdere keren met een matig middel. Scheelt ook tijd! Een goed polijstmiddel is Raffini Veloce van Monello. Het staat natuurlijk vrij om zelf jouw polijstmiddel uit te zoeken. Voor de beste prijzen wordt aangeraden even op internet meerdere winkels te vergelijken. Dat kan vele euro’s voordeel opleveren!

 

Stappenplan auto polijsten

Met de juiste spullen in huis, een dag aan vrije tijd en goede zin, kun jij aan de slag! Neem de tijd voor het auto polijsten. Voor een middenklasser ben je een kleine dag bezig. Let wel, het is een dag investeren in jouw auto, waar jij nog heel lange tijd plezier van zult hebben! Met de onderstaande stappen en tips, kun jij voortaan zelf jouw auto polijsten!

 

 

Zo makkelijk is een auto polijsten! Succes!

 

Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer handige klustips en ook lekkere recepten!