• Home
  • Disclaimer & Privacy
  • Partners

 


 
  • Eten
    • ei-gerechten
    • pasta-gerechten
    • rijst-gerechten
    • vis-gerechten
    • vlees-gerechten
    • diverse gerechten
    • brood en banket
    • broodbeleg
    • sauzen
    • snacks
    • soepen
    • zuivel
  • Drinken
    • Dranken mét alcohol
    • Dranken non-alcohol
  • Klussen
    • Klussen in huis
    • Klussen in tuin
    • Klussen aan auto
    • Klussen aan fiets
    • Knutselen
    • Overige klussen
  • Cookie Policy
 

auberginesoep maken

Posted by: hanlos    Tags:  soep    Posted date:  mei 5, 2014  |  No comment




Een idee voor eens een andere soep? Wat dacht je van auberginesoep. Met behulp van dit stappenplan kun jij een heerlijke auberginesoep maken. Het is makkelijker dan je denkt. Zelf auberginesoep maken doe je zo!


Zelf auberginesoep maken

De aubergine is een vrucht van de aubergineplant. Deze plant behoort tot de zogeheten nachtschadefamilie. De aubergine komt al duizenden jaren voor in de Aziatische keuken (India en China) en is door de Spanjaarden in de 15e eeuw naar Europa meegenomen. De aubergine heeft een licht bittere, meer neutrale smaak en daarom kan er veel mee worden gecombineerd in de keuken. Het toevoegen van (natuurlijke) smaakversterkers is aan te raden. Een auberginesoep maken is dan ook een prima idee! Zo maak je het zelf!

 

Ingrediënten voor auberginesoep maken

Voor het maken van auberginesoep voor 6 personen heb je het volgende nodig:

  • auberginesoep maken750 gram aubergines, overlangs doorgesneden
  • 1 halve wortel
  • 1 halve, kleine pastinaak
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1,5 deciliter room
  • 1 liter groenten- of kippenbouillon
  • versgeperst citroensap
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • ¼ theelepel verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • ⅛ theelepel gemalen koriander
  • beetje peper en zout
  • ondiep bakblik
  • grote pan met deksel
  • (staaf)mixer

Voor het maken van een garnering op de soep heb je nodig:

  • geraspte schil van een halve citroen
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 3 eetlepels fijngehakte verse peterselie

 

Stappenplan voor auberginesoep maken

Na het doorlopen van deze eenvoudige stappen, zet jij snel heerlijke zelfgemaakte auberginesoep op tafel.

  • Vet het bakblik in met een beetje olie (zijnde niet de eetlepel olijfolie als opgegeven).
  • Leg de in de lengte doorgesneden aubergines met de platte kant naar beneden in het bakblik. Voeg tevens de wortel en de pastinaak toe.
  • Bestrijk de groenten met een beetje olie en zet het bakblik 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Op de helft van de tijd draai je de groenten even om!
  • Haal de aubergines uit de oven en laat ze afkoelen. Als je de aubergines kunt beetpakken, lepel jet het vruchtvlees uit de schillen.
  • Hak het vruchtvlees grof en snijd de wortel en pastinaak in stukken.
  • Verhit de eetlepel olijfolie in de pan op een laag tot middelhoog vuur. Bak al roerende de uien en de knoflook in 5 minuten tot deze zacht zijn.
  • Voeg de aubergines, de wortel en pastinaak toe. Tevens voeg je de bouillon, de tijm, het laurierblaadje, de koriander en de tomatenpuree toe. Een snufje zout voor de smaak is het laatste dat wordt toegevoegd.
  • Roer het geheel goed door en doe het deksel op de pan. Zet de pan 30 minuten op een laag vuur en laat het pruttelen. Vergeet niet af en toe even te roeren tegen het aankoeken.
  • Laat de soep vervolgens enigszins afkoelen. Met de (staaf)mixer pureer je de soep vervolgens tot een glad geheel.
  • Voeg de room toe. Roer alles goed door en laat de soep op een laag vuur gedurende 10 minuten warm worden.
  • Voor extra smaak kan (naar wens) een beetje zout, peper en/of citroensap worden toegevoegd.
  • Terwijl de soep opwarmt, kun jij de garnering maken!
  • Hak voor de garnering de citroenschil, het teentje knoflook en de peterselie zéér fijn en meng dit door elkaar.

De soep is klaar om te worden geserveerd. Schep de soep in verwarmde borden of kommen en strooi net voor het serveren de garnering over de soep. Zo makkelijk is zelf auberginesoep maken. Eet smakelijk.

Meer recepten voor soepen en andere gerechten, vind je op zomaakjehetzelf.nl. Probeer het eens en laat je verrassen!

 





Related Posts

preisoep maken
december 23, 2014

  Een heerlijke preisoep kan het gehele jaar worden gegeten. Was de prei ooit een groente die vooral in de herfst...


mosterdsoep maken
december 16, 2014

  Mosterdsoep maken is makkelijker dan je denkt! Mosterd heeft een uitgesproken smaak. Niet iedereen is er gek op. Net als met mosterd,...


gazpacho maken
oktober 6, 2014

  Gazpacho is een traditioneel Spaanse soep op basis van tomaten. De soep wordt koud gegeten en bevat verse, rauwe...








 
  • Zomaakjehetzelf.nl

    De website Zomaakjehetzelf.nl bevat vele klustips en recepten voor iedereen die 't liever zelf maakt. De website is opgericht in oktober 2013. Of je nu iets wilt repareren of fabriceren ... het is veel leuker, lekkerder, makkelijker en veelal goedkoper om dingen zelf te maken. Dáárom ... zomaakjehetzelf.nl!
  • Contact

    De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.

    Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.

  • Archief


zomaakjehetzelf.nl © 2013