Lekker voor een zondagmiddag brunch, of wanneer je maar wilt: heerlijke, luchtige American pancakes! Met dit recept en stappenplan kun jij zelf American pancakes bakken!
American pancakes bakken
Anders dan de Nederlandse pannenkoeken, zijn de American pancakes veel luchtiger, kleiner en dikker. Misschien moet je de vergelijking met Nederlandse pannenkoeken helemaal loslaten. American pancakes zijn een heerlijke versnapering voor een zondagmiddag brunch, met vers fruit, met suiker, of natuurlijk met (maplesirop, stroop of honing. Je kunt ze ook hartig maken door bijvoorbeeld kaas of spek toe te voegen. Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden, dat ze als zoete lekkernij het best tot hun recht komen!
Ingrediënten voor American pancakes
Wat heb je allemaal nodig voor het bakken van een portie American pancakes voor 2 personen?
115 gram patentbloem - 3 verse eieren
- 2 decilter melk of karnemelk
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 2 grote kommen voor het beslag
- koekenpan
Stappenplan voor American pancakes
Aan de slag, je gaat nu jouw eigen American pancakes bakken!
- Breek de eieren en scheid het eiwit en eigeel
- Klop het eiwit stijf in een kom
- Het eigeel meng je in de andere kom met de bloem, het zout, de melk en het bakpoeder, tot een egaal beslag
- Voeg het opgeklopte eiwit toe en meng alles goed door elkaar
- Je beslag is nu klaar!
- Pak een grote (koeken)pan en zet deze op het vuur, niet te hoog!
- Laat een klein beetje boter of olie in de pan smelten
- Schep nu kleine hoeveelheden beslag in de pan, voldoende voor een pancak van circa 7-10 centimeter
- Laat de pancake bruin worden aan één zijde en schep ‘m dan om.
- Pancakes, evenals pannenkoeken overigens, kun je beter langzamer op een lager vuur bakken, dan heel kort op een hoog vuur! De kans op aanbranden is groot, evenals de kans op een pancake die niet helemaal gaar is van binnen.
Zo makkelijk is zelf American pancakes bakken! Eet smakelijk!