Iedereen vindt slagroom lekker! Slagroom is een traktatie, niet voor niets zit het op bijna elke verjaardagstaart! De zoete smaak maakt het feest echt compleet. Koop jij jouw slagroom kant-en-klaar? Of maak je het liever zelf? Zelf slagroom maken is namelijk niet heel moeilijk. Maar wél lekker!
Slagroom is een ware traktatie. Wie wilde als kind geen slagroom op zijn taart of ijs? Het is de zoetigheid die de aantrekkingskracht heeft. Slagroom kun je tegenwoordig kant-en-klaar kopen in een beker of in een spuitbus. Lekker makkelijk, maar het kan veel lekkerder. Zelf slagroom maken is niet moeilijk. En met zelf maken wordt ook niet het opkloppen van de room uit de winkel bedoeld. Je gaat écht zelf slagroom maken! Zo doe je het!
Voor het maken van een kom heerlijke slagroom, heb je nodig:
Doorloop deze stappen en jij zet in een handomdraai lekker slagroom op tafel:
De slagroom is pas écht goed wanneer hij niet uit de kom valt als je deze op de kop houdt. Klop bij het maken van slagroom niet te lang, want dan wordt de room door de wrijving warm en slaat het door. Je krijgt dan boterachtige, slappe room. Je krijgt de slagroom dan niet meer stijf, wat je ook probeert.
Het slaan van de room met een garde is beter dan met een mixer, wanneer je slagroom wilt die stevig is en goed blijft staan. Door het slaan met de garde creëer je luchtbellen en die zorgen er juist voor dat de slagroom goed omhoog blijft staan.
Omdat je bij het bereiden van de slagroom in dit recept verse, rauwe eieren als ingrediënt gebruikt, kun je deze slagroom het beste direct opeten. Vanwege de rauwe eieren wordt niet aangeraden deze zelfgemaakte slagroom te gebruiken in warme maaltijden. Daarvoor kun je beter de nog te kloppen slagroom uit de supermarkt gebruiken.
Zo makkelijk is zelf slagroom maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.