Focaccia is een typisch Italiaans brood. Zelf focaccia maken is niet moeilijk. Zeker niet met dit stappenplan. Zelf focaccia maken doe je zo!
Focaccia is een plat brood dat oorspronkelijk komt uit Ligurië, de streek rondom de Italiaanse havenstad Genua. Je kunt de bodem van deeg vergelijken met een dikke pizzabodem. Traditioneel bak je een focaccia in een steenoven. Het deeg wordt in een dikke laag gerold en zo in de oven geplaatst. Om het bollen van het deeg tegen te gaan, wordt het deeg hier en daar doorgeprikt met een mes. Focaccia wordt gegeten als snack, voor de lunch of bij een maaltijd. Er zijn vele manieren om de focaccia te beleggen. Bijvoorbeeld als basis met grof zeezout, kruiden en olijfolie. Of met olijven, met ham en/of kaas. Je kunt het eigenlijk beleggen als een pizza: het is jouw focaccia.
Voor het maken van een focaccia (basis, circa 8 porties), heb je het volgende nodig:
Doorloop de volgende stappen en jij hebt snel een heerlijke focaccia op tafel:
Zo makkelijk is zelf focaccia maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.