Vanillevla koop je in pakken in de supermarkt. De betere vanillevla haal je in flessen bij de bio-supermarkt. De beste vanillevla maak je zelf! Vanillevla maken is makkelijk en zo doe je het!
Vanillevla is een gerecht dat in Nederland vaak als toetje op tafel komt te staan. In veel buitenlandse keukens wordt vanillevla als een ‘raar goedje’ beschouwd. Kwalitatieve vanillevla is een zuivelproduct met echte vanille. De vanillevla in de supermarkten wordt wel gemaakt van melk, maar wordt op smaak en kleur gemaakt met allerlei kunstmatige ingrediënten. Ooit afgevraagd waarom vanillevla geel is? Noch de melk, noch de vanille is geel. En van het beetje eidooier kan het product toch niet geel worden?
Voor het zelf maken van vanillevla (750 milliliter), heb je het volgende nodig:
Aan de slag, binnen 20 minuten heb jij vanillevla op tafel:
Wist jij dat door het toevoegen van 2 eetlepels maïzena en het doorkoken van dit mengsel gedurende 1 minuut, jij makkelijk en snel banketbakkersroom kunt maken? Even laten afkoelen, waardoor de room nog wat dikker wordt. Hier een ander stappenplan voor banketbakkersroom!
Zo makkelijk is vanillevla maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.