Een ui wordt in heel veel gerechten gebruikt. Bij het lezen van het recept staat geschreven: ‘ui snipperen’! Wat is een ui snipperen en hoe doe je dat? Dit stappenplan leert jou de meest handige manier om een ui te snipperen!
Met het snipperen van een ui wordt bedoeld, dat de ui in gelijkmatige, kleine blokjes wordt gesneden. Je kunt voor een ui snipperen verschillende gereedschappen gebruiken: een (koks)mes, mandoline of de keuken-machine. Het mes werkt het meest precies, je kunt de ui in zeer gelijkmatige blokjes snijden. Ook blijven de sappen goed in de ui bewaard. De keukenmachine daarentegen hakt de ui in kleine stukken, maar is verre van nauwkeurig voor wat betreft gelijkmatigheid. Ook komen de sappen vrij uit de ui, wanneer de keukenmachine wordt gebruikt!
Wat is de toegevoegde waarde van gelijkmatige blokjes, wanneer de gesnipperde ui in een gerecht wordt gebruikt, waar je daar niets van terug ziet? Denk bijvoorbeeld aan een risotto of andere éénpansgerecht. Terechte opmerking, die is er niet. In een frisse salade oogt het daarentegen juist wel mooier. Aan jouw de keuze!
Met onderstaande stappen, kun jij voortaan als een professional een ui snipperen:
Zo makkelijk is een ui snipperen! Succes!
Wil je een ui op een andere wijze snijden? Kijk op zomaakjehetzelf.nl voor meer handige keuken- en klustips of heerlijke recepten!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.