Heerlijke friszoete lemon curd maak je makkelijk zelf. Je gebruikt lemon curd als vulling voor jouw zelfgemaakt banket, zoals taarten, gebak of scones. Lemon curd maken doe je makkelijk en snel aan de hand van dit stappenplan.
Lemon curd is een vulling op basis van boter, eigeel, suiker en natuurlijk citroen. Vooral in Groot-Brittannië kent lemon curd een rijk verleden. Al aan het einde van de 19e eeuw werd lemon curd, als alternatief voor jam, geserveerd met brood en scones bij de thee.
Lemon curd gebruik je als vulling op bijvoorbeeld scones, muffins of op de pannenkoeken. Je kunt het ook als hoofdbestanddeel maken en een heerlijke lemon curd taart maken. Omdat lemon curd met eieren wordt bereid, is het beperkt houdbaar. Koop je lemon curd uit de winkel, dan is het langer houdbaar door de toevoeging van kunstmatige stoffen. Maak je het zelf, dan kun je het in de koelkast iets langer bewaren, maar ook dat niet onbeperkt.
Voor het maken circa 600 milliliter lemon curd, heb je nodig:
Jouw eigen lemon curd maak je met dit stappenplan:
Zo makkelijk is lemon curd maken. Eet smakelijk!
Kijk eens verder op www.zomaakjehetzelf.nl voor andere recepten!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.