Kruidkoek, ook wel bekend als ontbijtkoek, peperkoek of nog vele andere namen, wordt in Nederland en België zeer veel gegeten. De koek kent een rijke geschiedenis en is nog altijd populair als tussendoortje of als ontbijt (vandaar de naam). De kruidkoek koop je in de winkel of bij de bakker. Maar kruidkoek maken is heel makkelijk, dus kruidkoek maken doe je voortaan zelf met dit stappeplan!
Kruidkoek bestaat al heel lang. Wie heeft er vroeger niet een plakje bij opa en oma gegeten. En zeer waarschijnlijk aten zij het zelfs al bij hún grootouders. Kruidkoek wordt oorspronkelijk gemaakt van roggemeel. Hieraan zijn veel suikers toegevoegd, waardoor het predicaat ‘gezond’ niet helemaal terecht is. Op de kruidkoek zijn vele variaties ontwikkeld. Door toevoeging van andere ingrediënten, zoals noten, rozijnen, stukjes gember of gedroogd fruit, kun je alle kanten op. Veel regio’s kennen hun eigen variant op de kruidkoek.
Kruidkoek maken is niet heel moeilijk. Als je de juiste ingrediënten en materialen in huis hebt, kun ook jij jouw eigen kruidkoek maken. Je hebt redelijk veel kruiden nodig, zoals de naam van de koek al doet vermoeden. Om het deeg goed te laten rusten, kun je het beter een dag van tevoren maken! Kruidkoek maken doe je zo!
Voor het maken jouw eigen kruidkoek, heb je nodig:
Doorloop deze stappen en jij zet straks een heerlijke kruidkoek op tafel!
Zo makkelijk is kruidkoek maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.