Köfte is een vleesgerecht dat je onder andere in de Turkse keuken tegenkomt. Het is makkelijk te bereiden en het kruidige lamsgehakt smaakt verrukkelijk. Köfte maken doe je aan de hand van dit stappenplan!
Köfte, of ook wel köfta genoemd, is een vleesgerecht gemaakt van lamsgehakt. Je vindt het in veel internationale keukens, zoals op de Balkan, in Turkije, maar ook in het Midden-Oosten, in Noord-Afrikaanse landen en in India. In de basis is het gehakt met köfte kruiden. Je kunt ook zelf köfte maken. Het is een makkelijk gerecht. Köfte maken doe je zo!
Voor het maken van köfte voor 4 personen, heb je nodig:
In plaats van losse kruiden, kun je dus ook specifieke köftekruiden gebruiken. Deze vind je onder ander in Turkse winkels.
Aan de slag met köfte maken. Binnen het uur zet jij heerlijk geurende köfte op tafel:
Köfte smaakt heerlijk met gegrilde groenten zoals pepers, ui of paprika.
Zo makkelijk is köfte maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.