Kebab is een Perzisch vleesgerecht, gemaakt van gekruid gehakt. Meestal wordt rund (kalf) of kip gebruikt. Het vlees is geperst op een grote pin. Kebab wordt verwarmd op één plek, bijvoorbeeld op een BBQ of in een grillpan. Eenmaal gaar, wordt het vlees in plakjes van de pin gesneden. Kebab maken kun je zelf en zo doe je het …
De naam ‘kebab’ stamt uit het Perzisch en betekent: gebakken vlees. In Europa, dus ook in Nederland is de döner kebab meer bekend dan kebab. Döner kebab is de grote homp vlees welke ronddraait in de Turkse eethuizen en waar ook het vlees vanaf gesneden wordt. De döner kebab is uitgevonden in de jaren ’70 van de vorige eeuw en is eigenlijk een heel grote Perzische kebab.
Kebab haal je, net als veel andere heerlijke Turkse gerechten, in onder andere Turkse eethuizen. Het smaakt lekker, zeker in combinatie met bijvoorbeeld gegrilde groenten als paprika, tomaten of uien. Je kunt ook zelf kebab maken. Kebab maken doe je met dit stappenplan.
Voor het maken van kebab met gekruid gehakt voor 4 personen, heb je nodig:
Volg de stappen uit dit plan en jij hebt snel heerlijk geurende kebab op tafel:
Zo makkelijk is kebab maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.