Hazenpeper is een gerecht dat veelal in de herfst en winter wordt gegeten. Het hoofdbestanddeel is, zoals de naam doet vermoeden: haas. Voor een heerlijke hazenpeper hoef je echt niet naar een sterrenrestaurant. Lekkere hazenpeper maken doe je namelijk zelf. Hazenpeper maken doe je zo!
De hazenpeper is een gerecht met gestoofd hazenvlees, pepers en andere kruiden. Het recept komt al voor in kookboeken uit de periode eind 16e eeuw. Het is een gerecht dat typisch bij de herfstperiode hoort. Het wordt gegeten met een glas heerlijke rode wijn of bockbier. Je moet voor het bereiden de tijd nemen, zodat het vlees goed kan stoven en de smaak van de kruiden en peper tot zich kan nemen. Hazenpeper maken doe je met dit stappenplan.
Voor het maken van een maaltijd voor 4 personen, heb je nodig:
* er zijn veel Belgische trappistenbieren, zoals Westmalle, Chimay, La Trappe en vele anderen
Doorloop de volgende stappen en binnen enkele uren zet jij een geurende hazenpeper op tafel:
Zo makkelijk is hazenpeper maken. Eet smakelijk!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.