Croutons maken jouw soep of salade helemaal af! Wanneer je zelf een heerlijke soep of salade hebt gemaakt, dan kun je eigenlijk geen croutons uit een zakje gebruiken! En al helemaal niet, als je weet dat zelf croutons maken héél makkelijk is! Croutons maken doe je met dit stappenplan!
‘Crouton’ is de Franse benaming voor een kleine blokje brood, dat licht is geroosterd. Je kunt een formaat van circa 1 bij 1 bij 1 centimeter aanhouden. Je gebruikt de croutons om een soep of salade aan te kleden en wat meer kracht en smaak mee te geven. Veelal wordt (oud) wit brood gebruikt, maar je kunt ook croutons maken met bruin brood. Als je dit gaat roosteren, krijg je een meer karakteristieke smaak. De croutons krijgen extra smaak door toevoeging van kruiden of bijvoorbeeld knoflook. Je koopt croutons in verschillende smaken in de winkel, maar zelf croutons maken is echt héél makkelijk. Je kunt er nu ook jouw eigen draai aan geven, door extra kruiden toe te voegen die jij lekker vindt! Croutons maken doe je zo!
Voor het maken van een kom vol zelfgemaakte croutons, heb je nodig:
Met de volgende stappen, zet jij in een handomdraai een schaal croutons of tafel!
Zo makkelijk is croutons maken. Heerlijk in een salade of één van jouw zelfgemaakte soepen!
Kijk eens verder op zomaakjehetzelf.nl voor meer lekkere recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.