De bagel wordt ook wel het broodje met een gat erin genoemd. De bagel heeft dezelfde vorm als de donut, maar de bereiding ervan is geheel anders. Bij de bereiding wordt geen boter gebruikt, waardoor de bagel past is een vetarm dieet. Bagels koop je in de winkel of bij de bakker, maar je kunt ook zelf bagels maken. Met dit stappenplan gaat het jou zeker lukken!
De bagel is een rond broodje met een gat in het midden. In tegenstelling tot de donut wordt de bagel niet gefrituurd, maar bereid in de oven. De bagel wordt bereid zonder boter of margarine. Het wordt dan ook als ‘gezond’ bestempeld en past in een vetarm dieet. De bagel ligt wel zwaar op de maag, vanwege het compacte deeg.
De bagel is zeer bekend in onder ander de Verenigde Staten. De bagel komt echter oorspronkelijk uit Oost-Europa en is door Joodse immigranten meegenomen naar de Verenigde Staten. Tegenwoordig kun je bagels overal kopen. In de supermarkt, bij de bakker of in lunchrooms. Er zijn zelfs etablissementen die alleen maar bagels serveren, voorzien van allerlei soorten beleg. Je hoeft echter de deur helemaal niet uit om van een bagel te genieten. Zelf bagels maken kun je thuis. Bagels maken doe je zo!
Voor het maken van 10 bagels, heb je nodig:
Voor het deeg:
Voor het dompelwater:
En verder heb je een oven en bakpapier nodig!
Doorloop deze stappen en binnen enkele uurtjes heb jij jouw eigengemaakte bagels:
Zo makkelijk is bagels maken!
Kijk ook eens op zomaakjehetzelf.nl voor meer recepten en handige klustips!
De medewerkers van Zomaakjehetzelf.nl zijn dagelijks bezig om de website aan te vullen en te verbeteren. Doel is om zo compleet en correct mogelijk te zijn.
Mocht jij een vraag en/of een opmerking hebben, laat dit dan horen. Stuur een e-mail naar: han@zomaakjehetzelf.nl.